Team Spinder levert topprestatie!

21 juni 2017

Afgelopen pinkstermaandag nam het Spinder Team opnieuw deel aan de jaarlijkse FietsElfstedentocht. Speciaal voor deze gelegenheid was het hele team volledig in een nieuw tenue gestoken.

 


De route van deze 235 km lange tocht begint en eindigt in Bolsward. Deelnemers starten in 23 groepen;  het team van Spinder mocht in de 19e groep, door enige vertraging, pas los om 07.45. Zo’n late start is een extra hindernis. De hele dag is het spannend: arriveren we op tijd in Bolsward of niet? 

 Team spinder

 
“De zware tegenwind maakte het er niet makkelijker op, maar de aanmoedigingen van collega’s aan de route, de door hen meegebrachte proviand en het enthousiaste publiek gaven ons voldoende energie om door te fietsen”, vertelt Wiepie die dit jaar voor de zesde keer, nu samen met Louisa, deelnam op een tandem.


Het andere tandemteam bestaande uit: Gerben Jan en Ymkje – 21 versnellingen en dubbele kracht – was als eerste over de finish. Toen de tijd voor de achterhoede begon te dringen, werd er nog een sprintje uit de vermoeide benen geperst en om 23:00 uur kwamen ook de laatste vier strijders van Spinder over de finishlijn in Bolsward.


Een topprestatie! Want het hele Spinder team heeft de finish gehaald. En het smaakt naar meer, plannen voor een volgende gezamenlijke rit zijn al in de maak.