Start Nieuwbouw Spinder

13 juli 2018

Wethouder Bakker slaat eerste Spinder paal

Vanmorgen om 07.00 uur waren zo'n 70 mensen getuige van de eerste Spinder paal die door wethouder Bakker werd geheid op industrieterrein Azeven Noord te Drachten.

Na een korte inleiding van commercieel directeur Jehannes Bottema, die alle betrokken partijen even uitlichtte, overhandigde wethouder Bakker een aquarel van de pingo die voor het nieuwe pand ligt.

Later een mooie herinnering aan de Pingo achter het huidige Spinder pand. Burgemeester van Selm van Gemeente Opsterland en burgemeester van Mourik van Gemeente Smallingerland waren ook aanwezig bij deze belangrijke mijlpaal voor Spinder.

"Het mag wel wat groener"

Het credo van Spinder is "Het mag wel wat groener!"  en daar is het afgelopen jaar al hard aan gewerkt. De groene kleur werd tot uiting gebracht door de groene smoothie waarmee werd getoast. Daarna werd gezamenlijk ontbeten met werknemers, bouwers en de overige gasten.

De verwachting is dat de bedrijfsactiviteiten vanaf zomer 2019 gefaseerd kunnen worden overgebracht naar de nieuwe locatie. Bouwgroep Noord uit Drachten realiseert de bouw en bij de inrichting en interne logistiek van de fabriek is adviesbureau Langhout & Cazemier uit Drachten betrokken.