Spinder trotse finalist VFO 2020!

3 maart 2020

Verkiezing  Friese Onderneming van het Jaar 2020


It mei wol wat griener en Oars as Oars!

Afgelopen maandag 2 maart streden zes genomineerde ondernemingen voor een finaleplaats. Aan het einde van de avond werden behalve Spinder Dairy Housing Concepts ook Friesland Lease uit Drachten en Oreel Groep uit Hallum uitgeroepen tot finalist. In aanloop naar de finale op dinsdag 7 april zal de jury alle drie bedrijven bezoeken voor een verdieping in de bedrijfsvoering, het product, de markt en de mensen die bij ons werken. De drie finalisten maken zich op voor de finale waarbij zij zich presenteren aan ondernemend Fryslân, fans en natuurlijk de jury.

Finalisten VFO 2020

Friesland Lease uit Drachten, Oreel Groep uit Hallum en Spinder Dairy Housing Concepts uit Drachten zijn de trotse finalisten van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar (VFO) 2020.

Het proces om tot één winnaar te komen, is maanden geleden al gestart met een lange ‘pitchlijst’. Deze lijst is gebaseerd op aangedragen ondernemingen. Zowel gemeenten, ondernemersverenigingen en ondernemers dragen een bedrijf voor. Een werkgroep draagt uiteindelijk zes finalisten voor aan de jury. Na het formele “ja” hebben de genomineerden meegedaan aan de Business Maturity Model (BMM) Scan van Deloitte. Die scan beoordeelt de “volwassenheid” van de genomineerde ondernemingen op het gebied van strategie, mate van innovatie, bedrijfsvoering en financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Dat laatste onderdeel is vervolgens nader uitgediept door financiële specialisten van de Rabobank.
 
Naast alle kerngegevens die uit de BMM-scan kwamen, de cijfermatige onderbouwing en de presentatie heeft de jury zich bij haar beoordeling laten inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen de bedrijven. Door de mate waarin de bedrijven offensief kansen weten te creëren en benutten die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Door een duurzaam beleid ten aanzien van het menselijk kapitaal én de omgeving en de mate waarin de (financiële) resultaten daarvan inzichtelijk zijn.

Spinder Dairy Housing Concepts

Naast de financiële groei van de afgelopen jaren, de expansie naar het buitenland en het nieuwe gebouw in Drachten, zou dit de kers op de taart voor Spinder zijn!