De 5 beloften van Spinder

Comfort voor de koe

Een tevreden, gezonde koe in goede conditie presteert beter.  Koecomfort ontstaat door alles wat de leef-omstandigheden van de koe bepaalt. De Spinder concepten helpen mee aan een langer leven  van de dieren; meer lactaties – meer rendement!

Wij van Spinder zijn al sinds 1973 in gesprek met de koe, en hebben de evolutie meegemaakt naar de grotere moderne koe van vandaag die veel vreet en veel melk geeft. Onze inzichten en daarmee onze producten zijn mee gegroeid.

De ligboxafscheiding geeft de koe de ruimte om op natuurlijke wijze te gaan liggen en te gaan staan, de boxbedekking zorgt voor een zachte maar gripvolle ondergrond. Onze voerhekken geven de dieren de ruimte om ongestoord en ongehinderd te vreten.

Al onze producten zijn gedetailleerd doorgenomen op koevriendelijkheid; geen scherpe randen en geen uitsteeksels. Oormerken moeten niet uitscheuren, hakken mogen niet kaal worden en halsbanden moeten niet blijven haken! Zo kunnen de dieren lang goed productief blijven.

 

Comfort voor de boer

Goed presterende koeien en dat bereiken met werk dat handig en veilig uitgevoerd kan worden. Elke dag opnieuw. Dat betekent gebruikscomfort voor de veehouder. Lage jaarkosten zorgen voor financieel comfort (rendement!).

De vraag die onze Spinder engineers zich stellen is: hoe kan iemand goed en snel het werk doen? Dit levert de typische Spinder producten op; net even slimmer, net even degelijker. Kijk eens naar de vele bedieningsfuncties van ons topmodel voerhek;  allemaal gemakkelijk uit te voeren, geen externe delen nodig en veilig voor de vingers.

De investering in een Spinder product  mag dan iets hoger zijn, de totale jaarkosten zijn lager en dus financieel aantrekkelijker.

Comfort voor de boer!

Made in Holland

Kennis & kwaliteit. Spinder is sinds 1973 actief in de stalinrichting en is ontstaan toen de ligboxenstallen in zwang kwamen. Logischer wijze in Friesland, de bakermat van veel ontwikkelingen in de melkveehouderij. En ook vandaag de dag ontwikkelen, testen en produceren we daar onze producten.

Veel van onze medewerkers komen van het boerenerf; zij kennen de dagelijkse praktijk en zijn in staat dit te vertalen in zinvolle en innovatie concepten. Zo onderhouden we onze producten en hebben we de blik op de toekomst gericht.

Onze producten zijn eenvoudig te monteren en bieden tientallen jaren bedrijfszekerheid. Spinder onderscheidt zich door het gebruik van extra sterke constructies. Een voorbeeld: onze bevestigingsklemmen zijn gemaakt van dikker staal waardoor deze de sterkste op de markt zijn.

Wij produceren in onze eigen fabriek en combineren oerdegelijke ambachtelijke kwaliteit met  innovatieve technieken.

Ons internationale netwerk van melkveehouders, dealers, leveranciers en instituten zorgt ervoor dat we verbonden zijn met de markt en met de techniek; en wereldwijd kennis opdoen.

Maatwerk

Spinder biedt ook maatwerk op basis van individuele klantvragen aan. Onze engineers maken eerst een detailplan wat de klant ter goedkeuring voorgelegd krijgt. Als dit voldoet aan de wensen van de klant kan onze fabriek hiermee aan de slag. Afwijkende maten en vormen hoeven dus geen probleem te zijn en kunnen binnen een paar weken geleverd worden.

Zo maakt Spinder regelmatig voerhekken op specifieke lengtemaat, passend in de bestaande stal. Als ons assortiment koeverkeerhekken niet passend is, kunnen we hiervoor een hek op gewenste maat leveren.

Dichtbij & snelle service

Een netwerk van internationale dealers verkoopt, monteert en onderhoudt de Spinder producten; ook in uw regio!

Door middel van documentatie en trainingen blijven onze dealers op de hoogte van de nieuwste inzichten. Zo kunnen ze zich inleven in uw omstandigheden om samen met u een plan op te stellen, de juiste inrichting te bepalen, montage te plannen en indien nodig onderhoud uit te voeren.

Dealers hebben een voorraad van essentiële delen en worden regelmatig beleverd vanuit de ruime Spinder voorraad. Indien gewenst worden de Spinder producten rechtstreeks bij de klant gebracht. Spinder leveringen worden geroemd om volledigheid en betrouwbaarheid.

Dichtbij betekent een snelle afwerking!

Uw Spinder dealer