50 jaar Spinder Dairy Housing Concepts: €10.000 gedoneerd aan stichting De Boer op Noord

5 september 2023

Ter ere van het 50-jarig jubileum heeft Spinder Dairy Housing Concepts een donatie van 10.000 euro overhandigd aan Stichting De Boer op Noord. Deze donatie onderstreept het belang dat Spinder ziet in het educatieve werk van de stichting: kinderen kennis laten maken met de boerderij en de oorsprong van ons voedsel.

Stichting De Boer op Noord zet zich met "hoofd, hart en handen" in voor educatieve bezoeken aan melkvee-, akkerbouw- en zoogkoeienbedrijven in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De stichting heeft als doel om leerlingen van de basisschool, het BSO en het MBO minimaal éénmaal een boerderij te laten bezoeken, zodat zij weer in contact komen met de oorsprong van hun voedsel. Dankzij deze donatie kan De Boer op Noord haar educatieve programma's verder uitbreiden en nog meer kinderen deze unieke ervaring bieden.

“Het is belangrijk dat mensen beseffen dat gezond voedsel niet in een fabriek wordt gemaakt,” zegt Jehannes Bottema, directeur van Spinder Dairy Housing Concepts. “Echt voedsel vindt zijn oorsprong op de boerderij. In Nederland lopen we voorop in voedselkwaliteit en dierwelzijn, en het is belangrijk dat consumenten zich dit realiseren.”

Eerder deze zomer organiseerde Spinder diverse festiviteiten ter ere van haar 50-jarig jubileum, waaronder een VIP-evenement voor dealers en leveranciers, en een open dag waar geïnteresseerden een kijkje konden nemen in de fabriek. Tijdens deze evenementen was er ook aandacht voor het goede doel 'De Boer op Noord'. De giften van de gasten en de Spinder personeelsleden werden door het bedrijf aangevuld tot een totaal van 10.000 euro.

"Dit jubileum was voor ons een moment van terugblikken, maar vooral ook van vooruitkijken. Door 'De Boer op Noord' te steunen, dragen we bij aan een toekomst waarin we allemaal een sterkere band hebben met de landbouw en de oorsprong van ons voedsel," zegt Jehannes Bottema van Spinder Dairy Housing Concepts.