Spinder waterbeddenactie voor melkvee

Maatschap Gerrits winnaar.

26 november 2019

Maatschap Gerrits uit Bellingwolde plaatste een order voor 65 Dual waterbedden en kwam op de beurs Hardenberg als winnaar uit de bus bij de waterbeddenactie. 20 Euro korting per besteld waterbed: een totale korting van maar liefst € 1300,-. Nadat ze eerder de boxen bij de droge koeien van waterbedden hadden voorzien, wordt nu een deel van de oude stal gerenoveerd. De R-boxen zijn nog in goede staat en worden voorzien van golfschoftboom op de waterbedden teruggeplaatst.

Maatschap Gerrit is winnaar waterbeddenactie van Spinder

“Begin 2018 hebben we bij de droge koeien waterbedden geïnstalleerd. De oude boxen waren op zich nog goed maar de halve mat er achter was volledig versleten. We hebben verschillende alternatieven voor de boxbedekking bekeken. Kiezen voor waterbedden vonden we spannend; zouden de koeien de waterbedden wel accepteren? De ervaring van een studiegenoot van Marieke trok ons over de streep. Hij had bij de droge koeien voor diepstrooisel gekozen, maar merkte al snel dat dit te veel werk en kosten met zich meebracht. Het diepstrooisel werd vervangen voor waterbedden en de ervaringen waren meteen positief; de koeien lagen nog dezelfde avond allemaal op het waterbed. Bij ons ging het eigenlijk net zo.

Onze droge koeien liggen graag op de waterbedden en geven dus zelf aan dat het de juiste boxbedekking is. Datzelfde comfort willen we ook aan het melkvee bieden.”

Lees ook het artikel over de jonge Deen Gert Trøst Hansen, die nadat hij voor waterbedden had gekozen, de melkproductie met 4 kg per koe per dag toe zag nemen: Waterbedden hebben de melkproductie verhoogd.


De voordelen van waterbedden voor koeien

  • Comfortabel voor koe én boer
  • Hygiënisch: eenvoudig schoon te houden
  • Arbeidsgemak: weinig strooisel nodig
  • Lage onderhoudskosten