Spinder nieuwe kennispartner van Dairy Academy Royal A-ware

Spinder nieuwe kennispartner van Dairy Academy Royal A-ware

9 september 2021

Op woensdag 1 september tekenden Spinder en Dairy Academy, het kennisplatform van Royal A-ware, een vijfjarig partnership. Het Friese bedrijf Spinder is bekend expert in stalinrichtingsconcepten. Door het delen van kennis op het gebied van ontwerp en inrichting van stallen, worden aangesloten melkveehouders up to date gehouden over slimme oplossingen die bijdragen aan koecomfort én boer- en boerincomfort.

Elfde kennispartner voor kennisplatform Dairy Academy

Met het partnership onderstrepen beide partijen het belang van koecomfort voor een gezonde en rendabele veestapel. Maar dat niet alleen. COO Royal A-ware Klaas de Jong: “Meer koecomfort loont. De koe voelt zich beter, presteert beter en heeft een langere levensduur. Een goed stalconcept beperkt bovendien het aantal routinematige werkzaamheden aanzienlijk en levert meer werkplezier op voor de melkveehouder. Met Spinder heeft Dairy Academy een kennispartner in huis, die met bijna 50 jaar aan ervaring complementair is aan het bestaande kennisplatform.”

V.l.n.r.: Klaas de Jong (COO Royal A-ware), Anneke Jorritsma-van der Zijl (Manager Dairy Academy Royal A-ware), Rudmer Hilverda (Sales support Spinder) en Jehannes Bottema (CEO Spinder).


Van kleine renovatie tot compleet nieuwe stal

Dairy Academy brengt praktijkervaringen van uiteenlopende melkveebedrijven en de kennis van Spinder over het inrichten van stallen dichter bij elkaar. Iedere melkveehouder heeft een andere behoefte en een ander budget. Daar ziet CEO Jehannes Bottema juist de kracht van Spinder: “Wij kunnen met onze nieuwste kennis en expertise inspelen op specifieke wensen. Een nieuwe stal is voor het verhogen van de levensproductie niet altijd nodig. We doen ook veel kleine renovaties; denk hierbij aan aanpassingen die een optimale toegang tot voer en water voor alle koeien garanderen en zo de competitie in de koppel verkleinen. Wij hebben een ruim assortiment en kunnen samen met onze lokale dealers een totaaloplossing bieden.”

Verrijking workshopaanbod Dairy Academy

Het workshopaanbod van Dairy Academy wordt dit najaar al verrijkt met een nieuwe workshop over koecomfort. Manager Dairy Academy Anneke Jorritsma-van der Zijl: “Wij gaan de melkveehouders uitdagen om zelf te inventariseren waar het koecomfort mogelijk kan worden verbeterd. Via analyse van timelapse beelden in de stal wordt de verhouding tussen het liggen en staan van de koeien duidelijk. De experts van Spinder delen de nieuwste inzichten met de betreffende melkveehouder en geven tops en tips voor de stalinrichting volgens de norm van koecomfort van vandaag.”

Over Dairy Academy

Dairy Academy is een exclusief kennisplatform voor melkveehouders die melk aan Royal A-ware leveren en is gevestigd in Heerenveen bij de kaasmakerij van Royal A-ware. Dairy Academy is onderdeel van Royal A-ware en helpt met elf deskundige kennispartners aangesloten melkveehouders het melkveebedrijf toekomstbestendig en duurzaam in te richten. Gedurende het jaar kunnen melkveehouders die melk aan Royal A-ware leveren kosteloos en vrijblijvend aan workshops deelnemen. De workshops worden gegeven door deskundigen, specialisten van de kennispartners en anderen uit de melkvee- en zuivelbranche. De kennispartners van Dairy Academy zijn: Semex, BP, ForFarmers, Denkavit, Bles Dairies, Rabobank, GEA, SCCL, UNIFORM-Agri, Eurofins Agro en Spinder. Meer informatie op www.dairy-academy.nl.