Nieuwbouw Spinder Drachten

Nieuwbouw Spinder van start!

27 juni 2018

Nieuwbouw van Spinder Dairy Housing Concepts van start; wethouder Bakker slaat de eerste paal. 

Stalinrichter Spinder Dairy Housing Concepts, nu nog gevestigd te Harkema, laat een geheel nieuwe fabriek met kantoorpand bouwen op het industrieterrein Azeven Noord te Drachten. De eerste paal wordt, in aanwezigheid van burgemeester Van Mourik, op vrijdag 13 juli om 07.00 uur geslagen door wethouder Bakker (Economische Zaken) van de gemeente Smallingerland. 

Het gebouw, bestaande uit kantoor, showroom en fabriek, wordt bijna 20.000 mgroot en staat op een kavel van ruim 6 hectare. In de lay-out is rekening gehouden met eventuele toekomstige uitbreidingen. De totale investering in grond, gebouwen en machines bedraagt ongeveer 12,5 miljoen Euro. 

De verwachting is dat de bedrijfsactiviteiten vanaf zomer 2019 gefaseerd kunnen worden overgebracht naar de nieuwe locatie. Bouwgroep Noord uit Drachten realiseert de bouw en bij de inrichting en interne logistiek van de fabriek is adviesbureau Langhout & Cazemier uit Drachten betrokken. 

Onder één dak

De nieuwbouw brengt alle activiteiten weer onder één dak. Spinder ondervindt de nodige beperkingen door de huidige huisvesting op twee locaties in Harkema. Om snel te kunnen leveren worden grote voorraden aangehouden waarvoor een behoorlijke opslagcapaciteit nodig is. Daarnaast wordt met de nieuwbouw een moderne productieruimte, kantooromgeving, showroom en ontvangstruimte voor bezoekers gerealiseerd. De verhuizing die naar verwachting in 2020 wordt afgerond, wordt ook aangegrepen om het productieproces en de productiemiddelen te moderniseren en om in te spelen op de groeiende omzet. 

Ondanks de wisselingen in rendement in de melkveehouderij ziet Spinder een goede toekomst voor haar assortiment. De stalinrichtingsconcepten van Spinder bieden naast koecomfort ook comfort voor de veehouder en zijn onderscheidend op de Europese markt. De mogelijkheid om maatwerk te leveren geeft Spinder een unieke positie. 

In 1973 begon Tjip Spinder onder de naam Spinder Stalinrichting met de productie en verkoop van ligboxen en voerhekken voor de melkveehouderij. Wat begon als een bankwerkerij met een paar man personeel, werd al snel een klein fabriekje en groeide uit tot Spinder zoals we het nu kennen: een toonaangevende leverancier met een modern assortiment voor de hedendaagse melkveehouderij. Gebaseerd op eigen productontwikkeling; vaak net even wat anders als de concurrenten.

Totaalleverancier voor koecomfort

De stalinrichtingsconcepten voor rusten, vreten, drinken, koeverkeer, aandacht en mestafvoer zijn ontwikkeld rondom comfort voor de koe én de veehouder. Zo is er bijvoorbeeld de Cuddle box, waarmee Spinder in 2016 een prijs won op de tweejaarlijkse beurs Eurotier in Hannover, en het Highline voerhek met extra aandacht voor veiligheid voor koe en boer. Een prima aanvulling op het assortiment zijn de BUC waterbedden voor koeien, een merk dat Spinder vorig jaar september overnam. Hiermee is Spinder totaalleverancier voor koecomfort. 

Volg de Spinder nieuwbouw in Drachten