Met de Spinder Autolift optrekhekken is koeverkeer regelen eenvoudig.
Koeverkeer

Geautomatiseerd optrekhek: Autolift

Het regelen van het koeverkeer op de boerderij is een van de dagelijks terugkerende werkzaamheden van de melkveehouder. Om het koeverkeer in de juiste banen te leiden, loopt de veehouder naar de betreffende hekken en verandert deze van positie. Dit is een belasting in zowel tijd als fysieke arbeid.

Met de Spinder Autolift is dit verleden tijd!

Autolift bestaat uit meerdere elektrisch aangedreven optrekhekken die samen met een slimme bediening worden gekoppeld. Hierdoor zijn de hekken vanaf de smartphone met een app te bedienen; per afzonderlijk hek of per groep, indien gewenst op tijd gestuurd. Daarnaast is ieder hek voorzien van een drukknop, voor individuele bediening.

De autolift-app is door de veehouder gemakkelijk zelf in te stellen. Hiermee worden de hekken in diverse groepen ingedeeld, posities en bewegingen gedefinieerd en tijdsinstellingen geactiveerd. Daarna hoeft de veehouder alleen nog maar de juiste configuratie in de app te kiezen. Koeverkeer in een handomdraai.

Autolift met App bediend

De hekken van het autolift systeem zijn robuust uitgevoerde optrekhekken, die op en neer bewegen. Dit type hek is het minst gevoelig voor blokkering door de koeien. Als het hek omhoog gaat zullen de dieren die zich in de buurt bevinden achteruit lopen. Bij het omlaag gaan van het hek zullen de dieren die onder het hek staan dit voelen, en uit de weg gaan.

In open positie rijdt de veehouder gemakkelijk met de trekker onder het hek door. Met gebruik van de autolift-app op de telefoon kan hij het hek zowel open als dicht doen, zonder de cabine van de trekker te verlaten.

 • Geautomatiseerd optrekhek van Spinder
 • Autolift: geautomatiseerd optrekhek van Spinder
 • Autolift: geautomatiseerd optrekhek van Spinder
 • Autolift: geautomatiseerd optrekhek van Spinder

Specificaties Autolift

Het Spinder Autolift systeem kan als stand alone of met meerdere optrekhekken worden geleverd.  Bij toepassing van meerdere optrekhekken, kunnen de hekken afzonderlijk of in groepen worden bediend.

Diverse afmetingen

 • voor breedtes tussen 270 - 330 cm
 • voor breedtes tussen 330 - 440 cm
 • voor breedtes tussen 440 - 550 cm


Uitvoeringen

 • Stand alone: 1 optrekhek met drukknop

 • Autolift met A5 bedieningskast: geschikt voor 1-5 Autolift optrekhekken 
  Er kan één extra uitbreidingsmodule worden toegevoegd (max. 5 Autolift optrekhekken). Hiermee kunnen max. 10 Autolift optrekhekken worden bediend. 
   
 • Autolift met B15 bedieningskast: geschikt voor 1-15 Autolift optrekhekken 
  Er kunnen twee extra uitbreidingsmodules worden toegevoegd (max. 10 Autolift optrekhekken). Hiermee kunnen max. 25 Autolift optrekhekken worden bediend. 


Met de Autolift app kunnen de optrekhekken in een groepsschakeling opgenomen worden, waardoor ze tegelijk bewegen. De gebruiker kan zelf de groepsindeling maken en de beweging definieren. Het is ook mogelijk om de hekken op bepaalde tijden te laten werken. 

Specificaties Autolift

Informatieblad

Alle informatie die u nodig hebt betreffende het geautomatiseerde optrekhek Autolift vindt u hier.

Informatie aanvragen?

Wilt u informatie over optrekhek Autolift ontvangen? Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen. Vul hier uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

Informatieaanvraag Autolift

Uw Spinder dealer

Spinder werkt uitsluitend samen met dealers die dezelfde kernwaarden uitdragen: kwaliteit, betrouwbaarheid en professionaliteit. Er is altijd een dealer in uw regio.

Zoek hier uw Spinder dealer

AfscheidingshekkenOptrekhek Heavy duty: lift