spinder-dairy-housing-concepts

Wie we zijn en waar we voor staan

Bij Spinder Dairy Housing Concepts zijn we trots op meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van stalinrichting voor de moderne melkveehouderij. Onze wortels zijn stevig verankerd in Friesland, een regio in Nederland die bekend staat om zijn lange traditie en kennis van de melkveehouderij.

Sinds 1973 zetten wij ons in voor slimme en betrouwbare oplossingen voor de huisvesting en verzorging van melkkoeien. Ons productaanbod omvat ligboxen, voerhekken, koematrassen, koeverkeer en meer. Allemaal ontworpen om het koecomfort te verhogen, de productiviteit te verbeteren en de dagelijkse arbeidslast van de melkveehouder te verminderen.

Onze stalinrichtingsconcepten worden toegepast door melkveehouders in heel Europa, en daarbuiten, die vertrouwen op degelijke kwaliteit en slimme oplossingen voor de dagelijkse bezigheden van de koe. Het Spinder salesteam staat voor u klaar; met onze kennis en ervaring helpen we u graag met advies, en producten die decennia lang probleemloos functioneren.

 

Spinder sinds 1973

 

Wat begon als een bankwerkerij werd al snel een fabriek en groeide uit tot een toonaangevend productiebedrijf met een compleet assortiment voor de moderne melkvee-houderij.

Het eerste zelf-sluitende voerhek met ondersluiting. Comfort voor boer en koe.

In 1981 verschijnt de eerste gedrukte productcatalogus van Spinder Stalinrichtingen. Spinder introduceert vrijdragende ligboxafscheidingen. Een nieuwe ligbox-afscheiding met klemmen, die voor in de box aan een standpijp wordt gemonteerd.
De aantallen vrijdragende ligboxen nemen toe. Spinder neemt een volautomatische buigmachine in gebruik. Het veiligheids-voerhek biedt meer comfort en veiligheid voor de koe, en nog meer bedienings-gemak voor de boer.  Spinder introduceert het Alanta waterbed voor koeien. Het comfort van de wei, in de stal; de rubber mat wordt vervangen door een matras met rubber toplaag.
Spinder introduceert PE-touw als koevriendelijk (en boervriendelijk) alternatief voor ketting of staalkabel voor het aandrijven van de mestschuif. De complexiteit van het product en de gewenste flexibiliteit door de klant neemt toe. Spinder investeert in een volautomatische buislasermachine. Het vervangen van de rechte schoftboom door een golfschoftboom biedt de koe meer ruimte bij het gaan liggen en opstaan, en heeft een sturend effect op de koe. Ze ligt recht in de box. Meer comfort voor de koe, en schonere boxen voor de boer. Op de beurs Eurotier wint Spinder in 2016 de innovatieprijs met het product Cuddlebox. De Cuddlebox biedt optimale omstandig-heden bij het afkalven voor koe, kalf en veehouder.
Dual waterbedden bieden de koe extra kniecomfort, en zijn zowel voor de koe als de melkveehouder de ideale invulling; optimaal koecomfort, besparing op arbeid en strooisel, en daarmee lage jaarkosten. Spinder verhuist vanuit Harkema naar een nieuwbouw-locatie in Drachten Spinder start met de online verkoop van stalinrichting aan melkveehouders. 24/7 bestelgemak. www.spindershop.com Diervriendelijk, veerkrachtig en met een lange levensduur. De flexibele Fitbox van Spinder tilt koecomfort naar een hoger niveau. De eerste Spinder box die niet gemaakt is van ijzer maar van glasfiber.

 

Klik hier om de tijdlijn te downloaden.