Spinder ligboxafscheiding model Fitbox
Rusten

Model Fitbox

Model Fitbox: de flexibele, robuuste ligbox

De flexibele Fitbox van glasfiber tilt koecomfort naar een hoger niveau en zorgt daarmee voor een langere productieve levensduur. Als een koe de box raakt bij het gaan liggen of opstaan, veert de box mee en duwt terug tegen de koe. Niet vervelend of belastend, maar aangenaam.

Glasfiber ligboxen zijn net als ligboxen van staal functioneel, eigenzinnig en robuust, maar hebben daarnaast méér sterke eigenschappen.

De Fitbox geeft een beetje mee, maar duwt ook terug. De koe wordt gemotiveerd om recht te staan en recht te liggen, maar het contact met de beugel is voor de koe net iets vriendelijker. Vooral oudere koeien zullen dat waarderen. De flexibiliteit draagt bij aan de robuustheid van de box en zorgt voor jarenlang ligplezier. De relatief dunne staven maken een eenvoudig ontwerp mogelijk, dat zoveel mogelijk ruimte overlaat voor de koe. En daar gaat het om.

Door het smalle profiel wordt de ruimte optimaal benut en heeft de koe meer ruimte. Tegelijk heeft de veehouder dankzij dit smalle profiel meer overzicht over zijn stal; er is immers minder materiaal in beeld.

De naam Fitbox vertelt in één woord het verhaal van de flexibele ligbox van Spinder. Fit zijn is belangrijk; ook voor een koe. De veehouder die kiest voor de Fitbox zal ontdekken dat zijn dieren meer comfort ervaren. De Fitbox helpt daardoor de productieve levensduur van de veestapel te verbeteren.

  • diervriendelijk; veert mee met koe
  • lange levensduur, oersterk glasfiber
  • meer ruimte door smallere afscheiding
  • in bijna elke situatie in te passen
  • te combineren met alle soorten boxbedekking
Product
  • Flexibiliteit in de stal
  • Flexibiliteit met de Fitbox in de stal
  • Flexibiliteit met de Fitbox in de stal
  • Fitbox in de stal

Specificaties model Fitbox

De Fitbox is een combinatie van glasfiber (massief 3 cm), een stalen verbindingsdeel en stalen klemmen. Het kan toegepast worden op diverse soorten en  maten boxbedekkingen. Doordat de glasfiberstaven eenvoudig ingekort kunnen worden, is model Fitbox in vrijwel alle situaties in te passen. 

Spinder adviseert een boxbreedte van 120 cm, echter door het smalle profiel kan 115 cm ook passend zijn. 

Montage

Model Fitbox kan worden gemonteerd aan 2” standpijpen.


Toebehoren

De standaard levering is inclusief: 

  • beugel en klemmen voor bevestiging aan 2"standpijp

Daarnaast zijn diverse toebehoren leverbaar, die noodzakelijk zijn voor de montage. 

De golfschoftboom kan ook toegepast worden om de koe recht in de box te sturen, waardoor de koeien rechter liggen. De knieboombuis zorgt voor een juiste ligpositie. 

In onze catalogus vindt u alle detailinformatie.

Bekijk hier de catalogus rusten

Specificaties model Fitbox

Meer informatie

Alle informatie met betrekking tot ligboxafscheiding model Fitbox vindt u in onze folder:

Folder Fitbox

Of bekijk onze Fitbox Video

 

 

Montagehandleiding

Voor het installeren van ligboxafscheiding model Fitbox zijn technische tekeningen beschikbaar. Klik op onderstaande link om de pdf te downloaden.

Technische tekeningen Fitbox enkel

Informatie aanvragen?

Wilt u informatie over model Fitbox ontvangen? Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen. Vul hier uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

Informatieaanvraag model Fitbox

Uw Spinder dealer

Spinder werkt uitsluitend samen met dealers die dezelfde kernwaarden uitdragen: kwaliteit, betrouwbaarheid en professionaliteit. Er is altijd een dealer in uw regio.

Zoek hier uw Spinder dealer

Single waterbedModel Profit