drinkende koeien
Drinken

Altijd voldoende en schoon water

De optimale watervoorziening voor de koe

Een koe drinkt veel water; immers melk is voor pakweg 88% water en ook de mest bestaat grotendeels uit water. 120 Liter water per dag is een redelijk gemiddelde. Een koe drinkt ook snel; al die liters zijn vlot naar binnen. Vooral meteen na het melken zijn de dieren dorstig.

In de stal moet dus voldoende water beschikbaar zijn, met een snelle aanvoer. Liefst 40 liter water per minuut!

Met voorraad drinkbakken classic en Pingo of sneldrinkers (individuele drinkbakken) is een goede watervoorziening te creëren. Een voorraad drinkbak is bij uitstek geschikt om in korte tijd veel koeien te laten drinken. Vuistregel is 7 cm voorraadwaterbak-lengte per koe en 20 dieren per sneldrinker.

Het is van belang dat het drinkwater schoon is; de drinkbakken moeten dus goed reinigbaar zijn. Om bevriezen te voorkomen kan er een verwarmingselement gebruikt worden, zo nodig met een rondpompsysteem.

Bekijk hier de product catalogus Drinken

Productenaanbod drinken

Om al deze redenen, heeft Spinder een omvangrijk assortiment drinkbakken, variërend van kleine geëmailleerde drinkbakken tot kleine en grote roestvaststalen uitvoeringen. 

Klik op onderstaande producten voor een uitgebreide beschrijving, bijbehorende cataloguspagina en technische tekeningen. 

Bekijk hier alle Spinder producten

Productenpakket
VretenKoeverkeer