vretende koeien
Vreten

Veilige voerhekken voor uw koeien

Het juiste hek maakt het voeren eenvoudig

Om veel melk te kunnen geven moet een koe veel (onbeperkt) ruwvoer opnemen. Een koe gaat daarom wel een keer of 10 per dag naar het voer en ze zou zomaar 6 uur aan het voerhek kunnen staan voor 30 - 50 kilo opname. Dit varieert afhankelijk van het productiedoel, de kwaliteit van het ruwvoer en het voersysteem.

Dus, het gebeurt aan het voerhek: de toegang tot het ruwvoer. De vreetplaatsbreedte passend bij de moderne koe is gegroeid tot 70 cm, soms wel 75 centimeter per plaats. Hierbij mag de koe geen drukplekken of scherpe delen ervaren en oormerken mogen niet uitscheuren. 

Het gaat om de kwaliteit van de voerhekken! 

Een voerhek is een belangrijk hulpmiddel in het omgaan met de veestapel; vastzetten en vrijlaten, groepsgewijs of individueel. Dit moet met zo min mogelijk kracht en zo weinig mogelijk handelingen veilig en eenvoudig gebeuren. Het vastzetten moet betrouwbaar zijn en indien gewenst, moeten koeien zichzelf vast kunnen zetten.

Bekijk hier de productcatalogus Vreten

Productenaanbod vreten

Klik op onderstaande producten voor een uitgebreide beschrijving, bijbehorende cataloguspagina en technische tekeningen. 

Bekijk het hele Spinderaanbod

Productenaanbod
RustenDrinken