Spinder gedeelde tweede plaats verkiezing Friese Onderneming van 2020

Spinder gedeelde tweede plaats verkiezing Friese Onderneming

23 september 2020

De plaats in de finale voelde al als de kers op de taart

Spinder Dairy Housing Concepts is in de spannende online finale van de verkiezing Friese Onderneming van het jaar 2020 geëindigd op een eervolle gedeelde tweede plaats samen met Oreel uit Hallum.

Spinder feliciteert de winnaar Friesland Lease uit Drachten van harte met de overwinning.

Een bijzondere editie van de verkiezing Friese Onderneming van het Jaar; vanwege corona ditmaal een online finale. De directeuren van de deelnemers waren aanwezig in de studio om nog de laatste vragen van de jury te beantwoorden. Collega’s volgden de online finale op grote schermen in de showroom van Spinder in Drachten. Om kwart voor zes kwam het verlossende antwoord; Friesland Lease uit Drachten werd als winnaar bekend gemaakt.

Spinder gedeelde plaats Verkiezing Friese Onderneming van 2020.
Directeur Jehannes Bottema: "We zijn ‘grutsk’ dat we bij de top van de Friese bedrijven mogen horen."

Al in maart van dit jaar nam Spinder deel aan de halve finale die werd gehouden bij de NHL Stenden te Leeuwarden. Een organisatiescan, vragenvuur van de jury en pitch van de bedrijfsstrategie resulteerden in de felbegeerde finaleplaats. Het jurybezoek en de finale werden echter vanwege corona uitgesteld.

4 September jl. bezocht de jury alsnog de drie finalisten voor een presentatie en rondleiding door het bedrijf. Het jurybezoek begon in de showroom waar collega Rudmer Hilverda (sales) enkele innovatieve nieuwe producten presenteerde. De rondleiding, onder leiding van technisch directeur Hùber Timmermans, door de fabriek van Spinder combineerde moderne technieken, zoals lasrobots en lasersnijden, met traditionele exenter-persen. Deze worden door Spinder gebruikt om in eigen huis kwalitatief hoogwaardige klemmen en toebehoren voor stalinrichting te kunnen produceren.

Aan het einde van de rondleiding sprak de jury met een tevreden gebruiker van stalinrichting van Spinder. Op de vraag “waarom zou Spinder uitgeroepen moeten worden tot winnaar van de verkiezing” had veehouder Den Hartog een simpel antwoord. “Spinder verdient het gewoon.”

Met het behalen van de gedeelde tweede plaats in de finale kijkt Spinder tevreden terug op een bijzondere periode van bedrijfsontwikkeling en verhuizing naar het industrieterrein Azeven Noord te Drachten. De plaats in de finale van de verkiezing Friese Onderneming van het Jaar voelde al als de kers op de taart.

Bekijk de foto's van de finale