Meadow Next Matras van Spinder: een bijzonder duurzame boxbedekking

Meadow Next koematras: bijzonder duurzame boxbedekking

14 oktober 2020

Een comfortabele boxbedekking voor uw koeien is geen overbodige luxe. Immers het rusten van de koe kan direct aan haar gezondheid en aan de melkproductie worden gelinkt. Ook op het werk van u als melkveehouder heeft de keuze voor boxbedekking een dagelijkse invloed. U bent op zoek naar een boxbedekking die langdurig comfort aan uw koeien biedt, en ook nog eens gemakkelijk te reinigen is.

Kiest u voor de aanschaf van een koematras dan heeft het Spinder Meadow Next koematras een aantal bijzonder duurzame kenmerken.

Latex schuimplaten met een goed geheugen

Meadow next matras
De Latex schuimplaten die bij het Meadow koematras worden gebruikt bieden gedurende lange tijd optimaal ligcomfort. De schuimplaten hebben een ‘geheugen’ en keren, nadat de koe is opgestaan, naar de originele vlakke vorm terug.

Hierdoor kunt u de koematras gemakkelijk schoonmaken en bespaart u arbeidstijd. De latex platen blijven lang veerkrachtig en comfortabel.

Uw koeien rusten net zo comfortabel als u

Niet alleen de levensduur van de latex schuimplaten draagt bij aan de duurzaamheid van het product. Bijzonder is de oorsprong van de schuimplaten. Deze worden gemaakt van het restproduct dat ontstaat bij de productie van hoogwaardige matrassen voor de mens.

Spinder koopt deze in bij de bekende beddenfabrikant, en voor Spinder lokale partner, Avek uit Surhuisterveen. Zo rusten uw koeien net zo comfortabel als u zelf.

Topmat met een nylon wapening: slipvast & slijtvast

De topmat voor het Meadow Next koematras wordt op rol geleverd en bestaat uit rubber met een nylon wapening. De topmat is volkomen vloeistofdicht en wordt aan alle zijden vastgezet, zodat er geen vocht onder kan lopen. De latex schuimplaten blijven zo gegarandeerd schoon en droog. Aan de achterzijde van de box wordt de topmat vastgezet met een massieve rubberstrook. De achterrand loopt af naar de roosters waardoor vocht beter wegloopt en u de box eenvoudig schoon kunt maken.

De bovenzijde van de topmat is slipvast waardoor uw koeien voldoende grip hebben bij het gaan liggen en opstaan. De ruwe toplaag houdt het zaagsel goed vast en bevordert de hygiëne. Spinder geeft op de topmat maar liefst 10 jaar garantie. Uw dealer kan u informeren over de voorwaarden.

Meest gebruikte koematras in Nederland

De voordelen van de gebruikte matras en de slijtvaste rubber toplaag maken het Spinder Meadow Next koematras tot het juiste matras voor uw koeien. Niet voor niets komt het Meadow Matras in de Boerderij enquête uit 2019 als meest gebruikte koematras in Nederland uit de test.

Wilt u zelf de voordelen van de Meadow koematras ontdekken?

Vraag bij ons een proefmonster aan.