Spinder biedt een totaalconcept van stalinrichtingsproducten waarbij aan zowel de koe als de boer is gedacht.

Spinder verkoop stalinrichtingsconcepten met comfort voor boer en koe!

 

Meadow Vista & Meadow Valley; ongekend comfort!

Wilt u het Meadow comfort zelf ervaren? Vraag een proefmonster aan!

 

Automatisch Spinder nieuws in uw mailbox ontvangen?

Schrijf u in voor de Spinder nieuwsbrief

Stalconcepten en stalinrichting voor de melkveehouderij

Wie een winstgevende stal met gezonde melkkoeien in stand wil houden, heeft in de eerste plaats een goed doordacht stalconcept nodig. Bij een goed stalconcept wordt de aanwezige ruimte optimaal benut, staat koe-comfort bovenaan en er is aandacht voor de management-inspanningen van de melkveehouder. Uiteraard moet alles ook betaalbaar blijven. 

In de eerste plaats gaat het om aspecten als capaciteit, constructie, verlichting en ventilatie. Ook komen bij de planning zaken als geplande duur van de bouw, frequentie van weidegang en de klauwverzorging aan de orde. De looppaden, de scheiding van de verschillende ruimten waarin rust of juist activiteit heerst door middel van koeverkeer-hekken en de uitvoering en eigenschappen van lig- en loopvlakken spelen een centrale rol. Verder zijn het aantal en de modellen ligboxen, vreetplekken, drinkbakken en type en positie van de melkinstallatie en bijvoorbeeld ook de afkalfstal en ziekenstal van belang. Niet in de laatste plaats moet de gehele inrichting eenvoudig kunnen worden gereinigd met het liefst onderhoudsarme mestafvoersystemen en moet de kans op verwondingen zo klein mogelijk zijn. Kortom: er mogen geen factoren zijn die de gezondheid van dieren of medewerkers in het algemeen nadelig beïnvloeden.

Het ontwerpen van een koeienstal is dus geen eenvoudige opgave, vooral als men bedenkt wat de gevolgen van een verkeerde opzet kunnen zijn. Bij Spinder hebben we vele jaren praktische ervaring met het ontwerpen, realiseren en inrichten van koeienstallen. Bij onze adviezen houden wij goed rekening met de omstandigheden op uw bedrijf en laten we u bovendien zien hoe slimme oplossingen bijdragen aan het koe-comfort en uw taken tot een minimum terug kunnen brengen. Niet alleen koe-comfort heeft bij ons de hoogste prioriteit, ook het comfort voor de boer nemen we serieus.

Bekijk ons productenaanbod